Ostalo

Cijepljenje protiv gripe u ljekarnama od 19.10.

Objavljeno 09.10.2020.

Hrvatska ljekarnička komora

Cijepljenje protiv gripe će u 60-ak ljekarni diljem Hrvatske biti organizirano od 19. do 25 listopada.
Cijepljenje protiv gripe u ljekarnama od 19.10.
 

U svakoj županiji su barem dvije ljekarne u kojima će se moći cijepiti, a liječnici će građane cijepiti nekoliko sati dnevno.

Raspored će biti dostupan na web stranici Hrvatske ljekarničke komore.

Cjepivo protiv gripe je besplatno za starije od 65, trudnice, kronične bolesnike i zdravstvene radnike.

Osobe koje ne spadaju u te rizične skupine ne mogu samo doći u ljekarnu i kupiti cjepivo jer ono nije u slobodnoj prodaji, već za njegovu kupnju (po cijeni od 96 kuna) trebaju predočiti tzv. privatni, bijeli recept.

Recept za cjepivo se ne izdaje u slučaju kontraindikacija, a to mogu biti povišena tjelesna temperatura i akutna respiratorna bolest ili alergija na jaje.

Po recept se mora fizički k obiteljskom liječniku jer, HZZO nije omogućio da i ti recepti idu kroz CEZIH-ov sustav e-recepata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
4.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.