Ostalo

HLK: Poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama

Objavljeno 25.10.2020.

Hrvatska liječnička komora

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19, ministar zdravstva prof.dr.sc. Vili Beroš zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama.
HLK: Poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama
 

Naime, u petak, 23. listopada ukupan broj građana s potvrđenom zarazom virusom SARS-CoV-2 bio je 8394, od čega je 716 pacijenata bilo na bolničkom liječenju.

Broj hospitaliziranih pacijenata ubrzano raste.

Istovremeno, 166 liječnika zaposlenih u zdravstvenom sustavu pozitivno je na SARS-CoV-2, a više od 500 ih je u samoizolaciji, te ne mogu sudjelovati u liječenju pacijenata.

Stoga HLK upućuje poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama, članovima HLK-a, ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu te se uključiti u radni proces u zdravstvenim ustanovama, da nam se jave na elektroničku adresu hlk@hlk.hr ili na broj telefona 01/4500830 (svakog radnog dana od 8 do 20 sati).

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.