Mladi

Rizik prerađene hrane za tinejdžere

Objavljeno 26.11.2020.

HealthDay

Podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako tinejdžeri prosječno dvije trećine kalorija unose preko industrijski prerađene hrane, što rezultira povećanjem rizika za zdravlje srca.
Rizik prerađene hrane za tinejdžere
 

Riječ je o hrani koja najčešće ima visoki udio šećera, soli i zasićenih masti, upozoravaju istraživači iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Uz to, ovakva hrana sadrži malo vlakana te se nakon njezinog unosa brže javlja glad.

Na uzorku od 5565 ispitanika tinejdžerske dobi je utvrđeno i kako najveći rizik za poteškoće sa zdravljem srca na dugi rok imaju sudionici istraživanja koji najčešće konzumiraju industrijski prerađenu hranu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.