Ostalo

18% više hospitaliziranih zbog koronavirusa

Objavljeno 04.12.2020.

Ministarstvo zdravstva

U proteklih tjedan dana u usporedbi s tjednom ranije postotak hospitaliziranih je porastao za 18%, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.
18% više hospitaliziranih zbog koronavirusa
 

Istaknuo je kako se intenzivno prati rad bolničkog sustava te potrebe za liječnicima i medicinskim djelatnicima, respiratorima i drugom opremom.

Trenutno je angažirano 74,44% stacionarnih kapaciteta i 44,87% respiratornih kapaciteta u primarno-respiratornim intenzivističkim centrima s daljnjom mogućnošću prilagodbe.

Beroš je najavio i da Ministarstvo zdravstva priprema odluku o dodatku na plaću zdravstvenim radnicima koji pružaju zdravstvenu skrb pacijentima oboljelima o covida-19.

Dosad je 14000 antigenskih testova distribuirano županijskim zavodima za javno zdravstvo radi pokretanja antigenskog testiranja, a u subotu, 5. prosinca, kreće i dodatna distribucija 125000 brzih antigenskih testova.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.