Ostalo

Godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore

Objavljeno 11.01.2021.

Hrvatska liječnička komora

Hrvatska liječnička komora dodijelila je četvrtu godinu zaredom svoje godišnje nagrade istaknutim pojedincima, i to za postignuća u 2019. i u 2020. godini.
Godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore
 

Naime, natječaj za godišnje nagrade HLK-a do sada je bio objavljivan krajem tekuće godine za postignuća ostvarena u prethodnoj godini.

Od ove godine HLK je odlučila krajem godine dodjeljivati nagrade za postignuća ostvarena u toj godini pa se zbog te promjene iznimno ove godine dodjeljuju nagrade za dvije kalendarske godine.

"Prethodna godina pokazala je, kao nikada do sada, da se naš zdravstveni sustav temelji na izvrsnosti i visokoj stručnosti hrvatskih liječnika i ostalih zdravstvenih radnika, ali i njihovoj iznimnoj požrtvovnosti i entuzijazmu", rekao je predsjednik HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić.

Dobitnik godišnje nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje za 2019. godinu je izv.prof.dr.sc. Tomislav Luetić za planiranje, koordiniranje i izvođenje operacije razdvajanja sijamskih blizanaca na KBC-u Zagreb.

Za istu godinu dobitnica nagrade za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva je mr.sc. Renata Čulinović-Čaić.

Izv.prof.dr.sc. Anna Mrzljak dobitnica je nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije u kategoriji znanstvenika iznad 40 godina, dok je dr.sc. Josip Anđelo Borovac dobitnik iste nagrade u kategoriji znanstvenika do 40 godina.

Nagrada za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti za 2019. godinu dodijeljena je novinarki Večernjeg lista Romani Kovačević Barišić.

Dobitnik godišnje nagrade za 2020. godinu za najzapaženije stručno ostvarenje je doc.dr.sc. Marko Kutleša, koji je nagradu dobio za planiranje, organiziranje i vođenje intenzivne jedinice za oboljele od COVID-19 u Klinici za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Dobitnici nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije su doc.dr.sc. Kristina Bojanić u kategoriji znanstvenika starijih od 40 godina i dr.sc. Marko Lucijanić u kategoriji znanstvenika mlađih od 40 godina.

Nagradu za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva u 2020. dobila je Željka Perić Sekulić, dr.med., dok je novinarka RTL televizije Leona Šiljeg, mag. comm. i mag. soc., dobitnica nagrade za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.