Ostalo

Pozitivni epidemiološki trendovi

Objavljeno 12.01.2021.

Ministarstvo zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš je izjavio kako Hrvatska u posljednje vrijeme bilježi pozitivne epidemiološke trendove u pandemiji koronavirusa, odnosno manji broj novozaraženih i hospitaliziranih osoba.
Pozitivni epidemiološki trendovi
 

Manje je bolesnika u covid-centrima, kao i onih na respiratoru.

Naglasio je kako ne smije biti opuštanja jer istraživanja sugeriraju kako se veliki broj osoba zarazio od asimptomatskih nositelja koronavirusa.

Prema informacijama iz HALMED-a, u završnoj je fazi procedura provjere još jednog cjepiva te bi ga Europska agencija za lijekove (EMA) mogla odobriti već idućeg tjedna.

Dosad se cijepilo 29746 osoba.

Cijepljeno je gotovo 13000 zdravstvenih djelatnika, a u domovima za starije gotovo 15000 ljudi.

Tu treba pribrojiti i 770 pripadnika žurnih službi u potresom pogođenom području te 1600 građana i djelatnika domova za starije.

Incidencija koronavirusa u Hrvatskoj trenutno iznosi 366,4 na 100000 stanovnika, a udio pozitivnih u ukupno testiranima u 14 dana je 20,7.

Po 14-dnevnoj incidenciji trenutno smo na 14. mjestu u EU, a po smrtnosti na milijun stanovnika na 20. mjestu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.