Ostalo

Nove mjere za ulazak u Hrvatsku

Objavljeno 14.01.2021.

Civilna zaštita

Nacionalni stožer Civilne zaštite u srijedu je donio odluku o prelascima državne granice kojom se ograničavaju neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa, poput Velike Britanije i Južnoafričke Republike.
Nove mjere za ulazak u Hrvatsku
 

Popis tih država donijet će Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a prema putnicima iz tih zemalja primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere.

Odluka se ne vezuje uz državljanstvo, već uz područje iz kojega se dolazi.

Putnici iz tih zemalja pri ulasku u Hrvatsku moraju pokazati negativan PCR test od 48 sati i odredit će im se izolacija od 14 dana.

Trenutačno su na tom popisu Velika Britanija i Južnoafrička Republika.

Karantena se ovim osobama može skratiti na 7 dana ako sami obave PCR testiranje u ovlaštenim ustanovama i ako test bude negativan.

Osobama iz trećih zemalja, koje dolaze zbog neodgodivih osobnih razloga - pogreba, liječenja i sl., ograničit će se vrijeme boravka u Hrvatskoj na maksimalno 12 sati.

Za osobe koje dolaze s ciljem dopremanja pomoći potresom pogođenom području uvedena su posebna pravila.

Oni će moći ući u Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti stožera, odnosno bez testa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.