Ostalo

Novi referentni centar Ministarstva zdravstva u KBC Rijeka

Objavljeno 22.01.2021.

KBC Rijeka

Rješenjem ministra zdravstva prof. dr. Vilija Beroša Klinici za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Rijeka dodijeljen je naziv "Referentni centar Ministarstva zdravstva za primjenu ultrasonografije u anesteziologiji i intenzivnoj medicini" na vrijeme od pet godina.
Novi referentni centar Ministarstva zdravstva u KBC Rijeka
 

Novi je centar već deveti referentni centar u KBC-u Rijeka, što ovu ustanovu svrstava u sam vrh hrvatskog zdravstva.

Ultrasonografija se kao dijagnostička ili terapijska (interventna) metoda na riječkoj klinici koristi od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Danas se u svakodnevnom radu na Klinici za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli rutinski primjenjuju svi segmenti ultrasonografije - od ultrazvučne dijagnostike pluća, abdomena i urogenitalnog sustava, preko transtorakalne i transezofagealne ehokardiografije do ultrasonografije u regionalnoj anesteziji ili najmodernijih oblika njezine primjene u perioperacijskoj medicini, kao i najsloženijih procedura interventne ultrasonografije.

Riječka klinika posjeduje odgovarajući prostor i medicinsku opremu, ima 24 kreveta u tri jedinice intenzivnog liječenja na dva lokaliteta i pokriva 27 anestezioloških radilišta na tri lokaliteta.

Ukupno raspolaže s osam ultrazvučnih aparata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.