Ostalo

Produljuju se mjere vezane uz trgovine, granice i javni prijevoz

Objavljeno 26.01.2021.

Vlada RH

Aktualne mjere na snazi su još ovaj tjedan i do kraja tog roka bit će objavljen paket novih odluka - najvjerojatnije će se produžiti tri odluke vezane uz trgovine, granice i javni prijevoz, a najviše se razgovara o popuštanju mjere ograničavanja okupljanja.
Produljuju se mjere vezane uz trgovine, granice i javni prijevoz
 

Utjecaja na odluke posebno će imati širenje novih sojeva virusa, koji su već u hrvatskom susjedstvu, zatim usporena dinamika cijepljenja te činjenica da smo još u zimskom razdoblju.

Hrvatska bilježi 20%-tni pad broja novozaraženih u posljednjih sedam dana, u odnosu na prethodni tjedan.

Trenutna 14-dnevna incidencija oboljelih u Hrvatskoj iznosi 216 na 100000 stanovnika - najviša je u Sisačko-moslavačkoj s 385,6 oboljelih, a najniža u Istarskoj sa 92,9 zaraženih.

Cijepljeno je 69984 osoba, a drugu dozu cjepiva dosad je primilo 11907 ljudi.

Za neke koji trebaju drugu dozu, cijepljenje će se odgoditi za tjedan dana zbog nedostatka cjepiva, no to neće utjecati na kvalitetu cijepljenja i imunitet jer do druge doze mogu proći i 42 dana.

Hrvatska ne planira ući u zasebne razgovore s proizvođačima cjepiva jer je dogovoreno s EU da se ide zajedno.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.