Ostalo

Aktiviran sustav za prijavu na cijepljenje

Objavljeno 02.03.2021.

Ministarstvo zdravstva

U ponedjeljak je aktiviran sustav za prijavu građana za cijepljenje cijepise.zdravlje.hr.
Aktiviran sustav za prijavu na cijepljenje
 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem stranice cijepise.zdravlje.hr, ali i pozivom na broj 0800 0011, preko obiteljskog liječnika ili pozivnih centara županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Aktiviranjem sustava Hrvatska se svrstala u vodeće zemlje koje koriste nacionalne središnje platforme za cijepljenje.

Za sljedeću fazu cijepljenja koja dolazi po redu prioriteta je osigurano 240 cjepnih mjesta.

Nakon prijave osoba će dobiti povratnu informaciju o mjestu i terminu cijepljenja, što će ovisiti o količini cjepiva koje će stizati.

Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cjepni status građana.

Na cijepljenje se putem platforme mogu prijaviti svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj, gdje će njihove prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

Građanima s kroničnim bolestima preporučuje se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja.

Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama, kao i do sada.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave.

Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.