Ostalo

Novi centar za osobe s oštećenom kralježnicom

Objavljeno 03.03.2021.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice

U Varaždinskim Toplicama gradi se 112 milijuna kuna vrijedan nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine s ukupno 80 kreveta.
Novi centar za osobe s oštećenom kralježnicom
 

Svrha projekta je povećanje dostupnosti i kvalitete pružanja sveobuhvatne pomoći za pacijente s teškim spinalnim oštećenjima i bolestima.

Ta će se pomoć provoditi kroz infrastrukturne radove i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

Izgradnjom novog rehabilitacijskog centra Specijalna bolnica svrstat će se uz bok modernim rehabilitacijskim centrima i postati mjesto edukacije i razmjene znanja europskih i domaćih stručnjaka i znanstvenika.

Ukupna vrijednost ulaganja nakon provedenih postupaka javne nabave je 112 milijuna kuna.

Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 83 milijuna kuna, iz državnog proračuna putem Ministarstva zdravstva osigurana su 24 milijuna, a pet milijuna kuna su vlastita sredstva Specijalne bolnice.

Završetak projekta se očekuje do kraja prve polovice 2022.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.