Ostalo

Prikupljanje konvalescentne plazme na KBC Rijeka

Objavljeno 14.04.2021.

KBC Rijeka

Pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi koji su preboljeli COVID-19, a od prestanka simptoma bolesti ili laboratorijski potvrđene infekcije SARS-CoV-2 je prošlo 28 dana da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka.
Prikupljanje konvalescentne plazme na KBC Rijeka
 

U tijeku su pripreme vezane uz prikupljanje konvalescentne plazme od osoba koje su preboljele COVID-19, a svi potencijalni davatelji moraju zadovoljiti kriterije za odabir dobrovoljnih davatelja krvi.

Konvalescentna plazma je krvni pripravak koji će se primjenjivati u liječenju oboljelih od COVID-19.

Plazma će se prikupljati, proizvoditi i pohranjivati sukladno svim stručnim zahtjevima, važećom hrvatskom legislativom i smjernicama Europske komisije.

Zainteresirani se mogu javiti radnim danom od 08 do 14 sati uz prethodnu najavu na brojeve 051/658-197 ili 051/658-354.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.