Ostalo

Cijepljen svaki peti građanin Hrvatske

Objavljeno 03.05.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Prema podacima s platforme eCijepih, na dan 30. travnja 2021. godine u Hrvatskoj je 20.9% odraslog stanovništva primilo najmanje jednu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19.
Cijepljen svaki peti građanin Hrvatske
 

Sukladno Planu cijepljenja kojeg provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, cijepljen svaki peti građanin Hrvatske.

Najveći obuhvat cijepljenjem postignut je u dobnoj skupini osoba od 70 godina i više, od kojih je 54% osoba primilo najmanje prvu dozu cjepiva.

U razdoblju od 27. prosinca 2020. do 30. travnja 2021. je u Hrvatskoj utrošeno 901120 doza cjepiva.

S obzirom na velik broj doza cjepiva koje stižu tijekom svibnja i u lipnju, dinamika cijepljenja će omogućiti cijepljenje više od 1.848.462 osobe do kraja lipnja, odnosno više od 55% odraslih osoba.

Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, 30.4. je utrošeno čak 28394 doza dok je 29.4. ostvaren apsolutni rekord u cijepljenju s apliciranih 46887 samo u jednom danu.

Od idućeg tjedna se povećava broj cjepnih mjesta u cijeloj zemlji i obuhvat cijepljenih građana.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.