Ostalo

Rekordan broj doza cjepiva utrošenih u jednom danu

Objavljeno 10.05.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih u petak 7. svibnja utrošeno je 53059 doza cjepiva, čime je premašen rekord u broju cijepljenih od 29. travnja kada je cijepljeno 46887 osoba.
Rekordan broj doza cjepiva utrošenih u jednom danu
 

Cijepljeno je ukupno oko 25% odraslog stanovništva.

Prema podacima Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), ukupno su prijavljene 2982 sumnje na nuspojave cjepiva.

Za 81% je ocijenjeno da nisu ozbiljne.

HALMED do sada nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo navodi da nije utvrđena uzročno-posljedična povezanost između cijepljenja i smrtnog ishoda.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.