Ostalo

Pretilost povećava rizik za post-COVID sindrom

Objavljeno 14.06.2021.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD na Cleveland Clinic pokazuje kako pretilim osobama zaraženima koronavirusom prijeti znatno veći rizik za dugotrajne poteškoće sa zdravljem.
Pretilost povećava rizik za post-COVID sindrom
 

Već je ranije utvrđeno kako pretile osobe zaražene koronavirusom imaju veći rizik za hospitalizaciju, liječenje na odjelima intenzivne skrbi te nužnost korištenja respiratora.

Kronične komplikacije nakon infekcije koronavirusom se javljaju kod do 40% pacijenata, a kod pretilih osoba je ovaj rizik još prosječno 30% veći.

Dodatno povećanje rizika je uočeno kod ispitanika s najvećim indeksom tjelesne mase.

U novom istraživanju je sudjelovalo 2800 pacijenata koji su praćeni više od 6 mjeseci nakon što su se zarazili koronavirusom, a rezultate je objavio stručni časopis Diabetes, Obesity and Metabolism.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.