Mladi

Ljetna kampanja "Nema maženja bez paženja"

Objavljeno 15.06.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta Živjeti zdravo i ove godine provodi javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja.
Ljetna kampanja "Nema maženja bez paženja"
 

Kampanja "Nema maženja bez paženja" počinje 15. lipnja i traje do 4. rujna.

Prema podacima posljednjeg istraživanja HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) provedenog na 15-godišnjacima, 23% dječaka i 6% djevojčica izjavilo je da su imali spolni odnos.

40% dječaka i 50% djevojčica nije pri tome koristilo zaštitu.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora.

U sklopu ovogodišnje kampanje Nema maženja bez paženja provodi se online edukaciju putem objava na društvenim mrežama.

Tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama diljem Republike Hrvatske i plakata u ljekarnama bit će prikazane preventivne poruke kako bi se potaknula svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.