Ostalo

18% više zaraženih nego prošlog tjedna

Objavljeno 17.07.2021.

Vlada RH

U Hrvatskoj je u proteklih tjedan dana zabilježeno 18% više zaraženih koronavirusom nego u prošlome tjednu, a uzrok su okupljanja i turistička sezona.
18% više zaraženih nego prošlog tjedna
 

Prošle godine u isto vrijeme smo dnevno imali prosječno 66 oboljelih, dok je trenutni dnevni prosjek 104.

Najmanja incidencija je u Istri, a najviša u Zadarskoj županiji.

U Vladi su u tijeku međuresorni razgovori o mogućnosti obveznog cijepljenja, no u ovom trenutku je veća sklonost prema edukaciji i podizanju svijesti o potrebi cijepljenja.

Vlada je prihvatila odluku o osiguravanju cijepljenja protiv koronavirusa hrvatskih državljana i drugih osoba koje nemaju status osigurane  osobe, po kojoj će se moći cijepiti svi stanovnici Hrvatske neovisno o državljanstvu i statusu osiguranja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.