Ostalo

Okrugli stol o gripi

Objavljeno 21.07.2021.

KoHOM - Koordinacija hrvatske obiteljske medicine

U protekloj sezoni u Hrvatskoj nije zabilježen nijedan slučaj gripe, dok je u EU evidentirano ukupno njih tek 909, rečeno je na okruglom stolu "Gripa nije nestala niti će nestati".
Okrugli stol o gripi
 

Riječ je o padu broja oboljelih za više od 99%.

Stručnjaci upozoravaju kako je neizvjesno kakva će biti nadolazeća sezona gripe, pogotovo ako dođe do popuštanja epidemioloških mjera u kombinaciji s izostankom prirodne prokuženosti.

Osobe starije životne dobi su jedna od rizičnih skupina za razvoj ozbiljnih komplikacija, kako od covida-19 tako i od gripe, pa je preporuka da se i protiv gripe dosegne procijepljenost starijih od 80%.

Smrtnost od gripe kod starijih od 65 godina iznosi oko 50 na 100000 ljudi, pa su oni, uz zdravstvene djelatnike, za Svjetsku zdravstvenu organizaciju među prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv gripe.

Rizična skupina su i sva djeca do godinu dana starosti te od druge godine života djeca s kroničnim komorbiditetima, posebno respiratornima poput astme.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.