Ostalo

Svjetski dan prevencije utapanja u nedjelju

Objavljeno 23.07.2021.

Hrvatski Crveni križ

Prema odluci UN-a ove će se godine po prvi puta 25. srpnja obilježiti Svjetski dan prevencije utapanja pod sloganom "Svatko se može utopiti, ali nitko ne bi trebao".
Svjetski dan prevencije utapanja u nedjelju
 

Hrvatski Crveni križ (HCK) upozorava kako se u Hrvatskoj godišnje u prosjeku utopi 90 ljudi.

Utapanje je jedan od vodećih uzroka slučajne smrti širom svijeta, a u Hrvatskoj je vodeći uzrok smrti kod djece, odmah nakon prometnih nesreća.

Utapanje je i jedan od pet glavnih uzroka smrti među nesretnim slučajevima.

HCK, koji jedini u Hrvatskoj educira spasioce i provodi preventivne kampanje, obilježit će Svjetski dan prevencije utapanja diljem Hrvatske, a središnji događaj bit će na malom jezeru na zagrebačkom Jarunu u nedjelju, 25.srpnja.

Za djecu će biti organizirana radionica "Kodeks sigurnosti na vodi", a zajedno sa svojim roditeljima moći će naučiti kako pružiti prvu pomoć kod utapanja.

Spasioci Crvenoga križa izvest će vježbu spašavanja utopljenika, i to onako kako zaista izgleda kad se u stvarnosti događa utapanje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.