Ostalo

Turističke covid-19 ambulante u Zagrebu

Objavljeno 30.07.2021.

Grad Zagreb

Zagrebački Stožer civilne zaštite donio je, prema uputi HZJZ-a, odluku o uspostavi turističke covid-19 ambulante na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar koja će raditi od ponedjeljka, 2. kolovoza do opoziva.
Turističke covid-19 ambulante u Zagrebu
 

Radno vrijeme turističke covid-19 ambulante Doma zdravlja Zagreb Centar, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, je svaki dan od 8 do 16 sati.

Pripravnost u turističkoj covid-19 ambulanti je organizirana svaki dan od 16 do 24 sata na broj telefona 091/489-7022.

Turisti koji borave u smještajnim kapacitetima u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta.

Kontaktirati se može na e-mail: korona.siget@dzz-centar.hr i korona.siget@gmail.com ili na brojeve telefona: 0914897021 i 016598464.

Uspostavlja se i organizirano mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od covida-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju te organiziranu karantenu ili samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih.

Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, u Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva.

Stožer je također donio i odluku o provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez indikacije liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a.

Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar - Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svaki dan od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.

Stožer je donio i odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije - Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.