Tjelovježba

Povećanje broja ozljeda Ahilove tetive

Objavljeno 16.08.2021.

HealthDay

Podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako je samo u lipnju ove godine zabilježeno više ozljeda Ahilove tetive nego u cijeloj 2020. godini.
Povećanje broja ozljeda Ahilove tetive
 

Istraživači s University of Michigan dodaju kako ozljede najjače tetive u ljudskom organizmu čine oko 30% svih sportskih ozljeda.

Najčešće su kod tjelesno aktivnih muškaraca srednje životne dobi.

Povećanje broja ovakvih ozljeda je moguće objasniti posljedicama povratka tjelesnim aktivnostima nakon stanke uvjetovane pandemijom.

Meka tkiva ne reagiraju na tjelovježbu jednako brzo kao mišići i kosti, što rezultira povećanjem rizika za ozljede, pojašnjavaju stručnjaci.

Po njihovim riječima, najbolja prevencija ozljeda Ahilove tetive se satoji od redovite tjelovježbe i prilagođenih vježbi snage.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.