Ostalo

ECDC: "Crveno" osam županija

Objavljeno 03.09.2021.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti

Istočni i središnji dio Hrvatske je na novoj karti raširenosti koronavirusa Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) obojen crvenom bojom.
ECDC: "Crveno" osam županija
 

Crvene su Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija, a Grad Zagreb, obalne županije i sjever Hrvatske su i dalje narančasti.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200, s udjelom pozitivnih većim od 4% te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska su jedine članice EU-a koje su ostale u zelenom, dok su ostale su u cijelosti crvene ili imaju i narančastih dijelova.

Slovenija je u cijelosti u crvenom.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.