Ostalo

Počela Mliječna staza 2021.

Objavljeno 04.09.2021.

UNICEF

UNICEF-ova virtualna, nacionalna i inkluzivna utrka Mliječna staza počela je u petak i trajat će do 12. rujna putem mobilne aplikacije na tisućama staza diljem Hrvatske.
Počela Mliječna staza 2021.
 

Cilj utrke je osiguranje usluga za djecu s teškoćama i njihove obitelji u područjima gdje je dostupnost najmanja.

Na utrku je dosad prijavljeno 6000 sudionika, među kojima više od 500 djece, 28 udruga koje rade s djecom sa teškoćama i 55 tvrtki.

U Hrvatskoj za mnogu djecu s teškoćama ključne usluge još uvijek nisu dovoljno dostupne jer samo jedno od troje djece s teškoćama (korisnika naknada temeljem teškoće) ima pristup stručnim uslugama, a u najslabije razvijenim područjima u prosjeku tek jedno od četvero djece.

Stoga će UNICEF sredstva prikupljena na ovogodišnjoj utrci uložiti u uspostavljanje i proširenje usluga grupne psihosocijalne podrške i dnevnog boravka, gdje djeca s teškoćama i njihove obitelji dobivaju podršku stručnjaka kao što su rehabilitatori, socijalni radnici, medicinske sestre, logopedi, psiholozi i razni terapeuti.

Utrka traje od 3. do 12. rujna, a prijave su moguće do zadnjeg dana na www.mlijecnastaza.hr.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.