Treća dob

Studija podupire kasnije umirovljenje

Objavljeno 08.09.2021.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD uz sudjelovanje 20000 ispitanika povezuje kasniji odlazak u mirovinu s manjim rizikom za demenciju.
Studija podupire kasnije umirovljenje
 

Kasnije umirovljenje je čimbenik koji doprinosi očuvanju kognitivnih sposobnosti, osobito onih ključnih za pamćenje i planiranje.

Potvrđeno je i kako viši stupanj obrazovanja te redovita tjelesna aktivnost također smanjuju rizik za demenciju, piše stručni časopis SSM Population Health.

Sudionici istraživanja su na početku promatranog razdoblja bili u dobi od 55 do 75 godina.

Umirovljenje u dobi od 67 godina umjesto u 61. godini života je bilo povezano s trećinu manjim rizikom za kognitivni pad koji prethodi demenciji.

Pozitivan učinak dužeg radnog staža je bio zamjetan još pet godina nakon umirovljenja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.