Ostalo

Nova studija o učinku cjepiva protiv koronavirusa

Objavljeno 16.09.2021.

BBC Health

Osobe koje su primile obje doze cjepiva protiv koronavirusa imaju znatno manji rizik za smrt u odnosu na necijepljene osobe, pokazuju podaci prikupljeni u Engleskoj.
Nova studija o učinku cjepiva protiv koronavirusa
 

Office for National Statistics je objavio kako je od 2. siječnja do 2. srpnja ove godine u Engleskoj zabilježena 51281 smrt od koronavirusa.

Samo 256 preminulih je primilo obje doze cjepiva, a koronavirusom se zarazilo više od dva tjedna nakon primljene druge doze.

Istraživači naglašavaju kako su potpuno cijepljene preminule osobe mahom imale važne čimbenike rizika za smrt od koronavirusa te su bile prosječne dobi 84 godine.

13% ih je imalo oslabljen imunitet, a 75% ih je ocijenjeno klinički ekstremno rizičnima.

U Velikoj Britaniji je 80% osoba starijih od 16 godina primilo obje doze cjepiva, a gotovo 90% ih je primilo prvu dozu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.