Ostalo

Raste broj mladih zaraženih koronavirusom

Objavljeno 17.09.2021.

Vlada RH

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da u posljednja dva dana raste broj novooboljelih u dobnoj skupini od 10 do 19 godina.
Raste broj mladih zaraženih koronavirusom
 

Ona je sada izjednačena s novooboljelima od 30 do 39 godina koji su bili najzastupljeniji u dnevnoj raspodjeli novooboljelih do 13. rujna.

S obzirom na početak nove školske godine, visoku zaraznost delta soja, kao i činjenici da su djeca najčešće asimptomatski nositelji virusa, Beroš je pozvao nastavno osoblje da se cijepi.

Po izvješću za 14. rujna, od ukupnog broja novooboljelih necijepljeno ih je bilo 82%, a 77,4% hospitaliziranih nije bilo cijepljeno.

Isto tako nije bilo cijepljeno devet od deset osoba kojima je bila potrebna pomoć mehaničke ventilacije.

U zdravstvenom sektoru do sada je cijepljeno 84,16% liječnika i 62% medicinskih sestara, te nešto više od 66% zdravstvenih suradnika.

U proteklih tjedan dana više od 420 osoba moralo je ostati na bolničkom liječenju, a njih više od 77% nije bilo cijepljeno.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.