Ostalo

22. izdanje Terry Fox Run Hrvatska

Objavljeno 17.09.2021.

Hrvatska liga protiv raka

Jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija na svijetu najavljuje još jedno virtualno druženje za sve one koji nastavljaju živjeti san mladića Terryja Foxa, o svijetu bez raka.
22. izdanje Terry Fox Run Hrvatska
 

Jedan dan. Na tvoj način. moto je i ovogodišnjeg Maratona Nade, koji će se u Hrvatskoj održati 22. godinu zaredom.

Plemenita akcija započet će u subotu 18. rujna, već tradicionalnom prodajom majica u Bogovićevoj ulici, a zbog sigurnosti i zdravlja, organizatori pozivaju sve ljude da se i ove godine uključe virtualno te da jedan dan i na svoj način, podrže 22. izdanje trke Terry Fox Run.

Hrvatski Maraton nade se i ove godine održava u organizaciji agencije MPG, Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, u suradnji s hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Nakon višegodišnje suradnje s Institutom Ruđer Bošković, kojem su donirana značajna sredstva za daljnja znanstvena istraživanja raka, Hrvatska će nakon ovogodišnje akcije, prikupljeni iznos donirati Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Ćepulić".

U današnje vrijeme, intenzivno liječenje djece s dijagnozom malignog tumora rezultira sve boljim rezultatima izlječenja, ali i većim brojem komplikacija liječenja što zahtijeva njihovo praćenje i nakon završenog onkološkog liječenja.

Noviji statistički podaci govore da se oko 80% djece uspije izliječiti od malignog tumora, ali isto tako i troje od petoro izliječenih imaju kasne komplikacije liječenja.

Ovogodišnji projekt humanitarne akcije Terry Fox Run usmjeren je prema djeci koja su u potrebi intenzivnog nadzora nakon završenog onkološkog liječenja s ciljem pravovremenog otkrivanja i praćenja komplikacija liječenja.

Nadzor organskih sustava, pravovremene intervencije i uključivanje u rehabilitacijske postupke daju veću šansu djetetu i mladom odraslom za aktivno i potpuno uključivanje u daljnje životne pobjede.

Akcija prodaje majica traje do traje sve do 31. listopada, a do istog će se datuma moći uključiti svi oni koji žele podržati ovu humanitarnu akciju.

Jedan dan i na svoj način - hodaj, bicikliraj, trči, pleši, planinari, rolaj s najdražim ljudima i na najdražoj stazi.

Organizatori pozivaju sudionike da svoje sudjelovanje zabilježe fotografijom ili videom te podijele na Facebook stranici TFRCroatia.

Donacije će biti moguće sve do 15. prosinca.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.