Ostalo

KBC Rijeka: Tjedan novih tehnologija u neurokirurgiji

Objavljeno 20.09.2021.

KBC Rijeka

Od 20. do 24. rujna se na Klinici za neurokirurgiju KBC Rijeka organizira Tjedan novih tehnologija u kojem će riječkim stručnjacima biti predstavljena dva nova sustava koja se planiraju uvesti u rutinski rad.
KBC Rijeka: Tjedan novih tehnologija u neurokirurgiji
 

Novi će sustavi, RoboticScope i IRRAFlow, biti na raspolaganju liječnicima KBC Rijeka uz stalno mentoriranje iskusnih stručnjaka iz inozemstva.

RoboticScope je u potpunosti digitaliziran 3D mikroskop s višestruko omogućenom izmjenom pregleda kirurškog polja.

To je potpuno nova tehnološka platforma izrađena na temelju iskustava vrsnih kirurga i specifičnih ergonomskih zahtijeva, čija je svrha optimalna primjena u mikrokirurškim zahvatima.

Njegova se funkcija u potpunosti temelji na izvornoj softverski kontroliranoj tehnologiji.

Sastoji se od triju precizno koordiniranih glavnih sastavnica: naglavnog zaslona - Head-Mounted Display (HMD), robotske ruke (Robotic arm) i mikroskopske kamere (Microscopic camera).

Njegova je bitna značajka mogućnost da mikroskopom upravlja pokretima glave, što ostavlja ruke operatera trajno slobodnima i poboljšava ergonomiju operacijskog tima tijekom operacije.

Zbog svoje univerzalne primjene u mikrokirurškim zahvatima i potrebe specifične vizualizacije operativnog polja, uspješno se primjenjuje kod sličnih zahvata i kliničkih indikacija iz područja ORL-a, plastične, rekonstruktivne i maksilofacijalne kirurgije.

Inovativni neurokirurški medicinski proizvod IRRAFlow namijenjen je za ICP monitoring i liječenje intrakranijalnih krvarenja (drenaža i irigacija) te predstavlja prvi sustav za drenažu i istovremenu irigaciju tih krvarenja.

Sastoji se od dvovolumenskog katetera koji omogućava aktivnu irigaciju i drenažu cerebrospinalne tekućine, kontrolne jedinice za aktivnu izmjenu tekućine putem zaslona osjetljivog na dodir, "inteligentne" digitalne pumpe koja omogućava komunikaciju između kontrolne jedinice i katetera za trajno praćenje intrakranijalnog pritiska.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.