Ostalo

Okrugli stol o prijevozu onkoloških bolesnika

Objavljeno 21.09.2021.

Nismo same

Projekt prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju, koji sada u Zagrebu organizira udruga "Nismo same", treba podići na razinu cijele države, istaknuto je na okruglom stolu održanom u ponedjeljak.
Okrugli stol o prijevozu onkoloških bolesnika
 

Sudionici skupa založili su se i za konačni početak primjene Nacionalnog okvira za borbu protiv raka, koji je donesen prije devet mjeseci u Hrvatskom saboru, a dosad ništa nije učinjeno u njegovoj primjeni.

"Liječenje nije samo dostupnost lijekova nego postoji čitav niz drugih problema s kojima se pacijenti susreću, a jedan od njih je kako doći na terapiju. Želimo se izboriti da to postane sastavni dio socijalnih usluga kao u što je to u većini razvijenih zapadnoeuropskih zemalja poput Austrije, Nizozemske ili Njemačke, gdje onkološki pacijenti kada idu na terapiju imaju pravo pet godina koristiti taxi na trošak svoje policije zdravstvenog osiguranja", rekla je predsjednica udruge "Nismo same" Ivana Kalogjera Brkić.

Taksisti tvrtke Radio Taxi Zagreb su u sklopu projekta te udruge "Nisi sama - ideš s nama", od ožujka 2018. prevezli 437 korisnica na terapiju u neku od zagrebačkih bolnica.

Odrađeno je oko 15000, vožnji na što je utrošeno oko milijun kuna prikupljenih isključivo donacijama građana.

Udruga sada, u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska i Gradom Zagrebom provodi i Projekt pomoći u kući "Žene za žene" na kojem je zaposleno 15 gerontodomaćica koje skrbe o 90 onkoloških pacijentica.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.