Ostalo

Zagreb: Održan 10. Europski pedijatrijski kongres

Objavljeno 12.10.2021.

Pedijatrijski kongres 2021

Na 10. Europskom pedijatrijskom kongresu su predstavljene nove znanstvene spoznaje iz liječenja dijabetesa, pretilosti i alergija u djece.
Zagreb: Održan 10. Europski pedijatrijski kongres
 

Uz to, obuhvaćene su i najaktualnije teme vezane uz covid-19 i cijepljenje djece.

U radu kongresa sudjelovalo je 1500 sudionika, od kojih je 800 bilo fizički nazočno.

Glede covida u djece, u Hrvatskoj preporuke HZJZ-a prate preporuke Europske agencije za lijekove (EMA) te je cjepivo odobreno za djecu od 12 do 15 godina.

Svakako se preporučuje cijepljenje imunokompromitirane djece s kroničnim bolestima.

Utjecaj covida na mentalno zdravlje djece je također značajna tema o kojoj se raspravljalo, te je istaknuto kako je važno da roditelji, pedijatri i učitelji o tome razgovaraju s djecom kako bi im se na vrijeme pomoglo.

Upozoreno je i na nedostatak pedijatara u Hrvatskoj, koji je posebno vidljiv u manjim mjestima gdje se aktiviraju i pedijatri koji su u mirovini.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.