Ostalo

Priznanje Klinici za neurologiju KBC Rijeka

Objavljeno 16.10.2021.

KBC Rijeka

Klinika za neurologiju KBC Rijeka primila je nagradu "The ESO Angels Initiative Gold Status" Europske organizacije za liječenje moždanog udara (European stroke organization) za 2021. kao potvrdu visoke stručnosti i organizacije ranog postavljanja dijagnoze s ciljem što bržeg započinjanja liječenja moždanog udara.
Priznanje Klinici za neurologiju KBC Rijeka
 

Za uspješnu organizaciju i liječenje akutnih moždanih udara zaslužan je u prvom redu tim Klinike za neurologiju na čelu s doc. dr. Vladimirom Vuletić koji je ovo veliko priznanje dobio u suradnji s ostalim timovima KBC Rijeka uključenim u liječenje i zbrinjavanje akutnih moždanih udara.

Moždani je udar drugi vodeći uzrok smrti i prvi uzrok invaliditeta u svijetu, odgovoran za 116 milijuna života izgubljenih svake godine te je utjecaj na pojedince, obitelji i društvo neprocjenjiv.

Inicijativa ANGELS utemeljena je s ciljem optimiziranja kvalitete liječenja u svim postojećim centrima za moždani udar, te povećanja broja pacijenata liječenih u bolnicama s ustrojenim jedinicama za liječenje moždanog udara i jedinicama intenzivnog liječenja.

Bolnice iz zemalja obuhvaćenih ESO-om koje prikupljaju podatke o liječenju u registrima RES-Q, SITS-QR ili u jednom od unaprijed odobrenih registara/baza podataka, automatski se prijavljuju za nagradu ESO Angels Award na temelju mjera kvalitete EU-a i ESO-a navedenih u Tier Systemu.

Kao dio ovog rada na unaprjeđenju liječenja akutnog moždanog udara KBC Rijeka je partner s Inicijativom ANGELS, kako bi se povećao broj pacijenata liječenih u bolnicama ustrojenim za zbrinjavanje moždanog udara te optimizirala kvaliteta liječenja u svim postojećim centrima za moždani udar.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.