Ostalo

Kraće trajanje digitalnih covid potvrda?

Objavljeno 26.11.2021.

Europska komisija

Europska komisija je predložila da digitalne covid potvrde vrijede devet mjeseci nakon primanja preporučenih doza cjepiva protiv covida-19.
Kraće trajanje digitalnih covid potvrda?
 

Riječ je o prijedlogu preporuka za sigurno putovanje unutar EU koje bi se trebale primjenjivati od 10. siječnja.

Komisija poziva države članice da odmah poduzmu potrebne korake kako bi osigurale pristup cjepivu za one osobe kojima će uskoro proći devet mjeseci od zadnje preporučene doze koju su primile.

Što se tiče dodatnih, booster doza, Komisija kaže da zasad nema studija o učinkovitosti booster doza u pogledu prenošenja virusa i da stoga nije moguće odrediti razdoblje valjanosti potvrda nakon cijepljenja.

Ipak, može se očekivati da zaštita od booster doza traje dulje nego zaštita od prve serije cijepljenja.

Osobe koje imaju valjanu digitalnu covid potvrdu ne bi načelno trebale biti podvrgnute dodatnim restrikcijama i zahtjevima, poput testiranja i karantene, bez obzira odakle u EU kreću na put unutar Unije.

Od osoba bez takvih potvrde može se tražiti testiranje prije polaska i nakon povratka s puta.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.