Ostalo

Nova cijena brzog testa protiv covida

Objavljeno 30.11.2021.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ubuduće će brzi antigenski test protiv covida-19 na uputnicu plaćati 61,82 kune.
Nova cijena brzog testa protiv covida
 

HZZO je dosad brzi antigenski test na uputnicu plaćao oko 108 kuna.

Nakon provedene analize nabavne cijene potrošnih materijala (testova), izmijenjen je koeficijent brzog antigenskog testiranja (što uključuje uzimanje uzorka).

HZZO je objavio i kako je u specijalističko-konzilijarnoj zaštiti uvršten 21 novi dijagnostičko-terapijski postupak (DTP), 43 postojeća postupka su izmijenjena i jasnije uređena, dok je jedan postupak izbrisan.

Usklađene su i cijene lijekova koji se propisuju na recept HZZO-a.

S obzirom na stupanje na snagu izmjena Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, donesena je Odluka o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna te on od 1. siječnja 2022. iznosi 2065,60 kuna po članu kućanstva, a za samce 2582 kune.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.