Treća dob

Umjetna inteligencija predviđa razvoj demencije

Objavljeno 20.12.2021.

Science Daily

Britanski znanstvenici s University of Exeter su razvili sustav umjetne inteligencije koji se pokazao učinkovitim u predviđanju razvoja demencije kod osoba koje imaju poteškoća s pamćenjem.
Umjetna inteligencija predviđa razvoj demencije
 

Novi sustav je testiran na uzorku od oko 15300 ispitanika koji su primali stručnu pomoć zbog slabijeg pamćenja.

Prema podacima objavljenima u časopisu JAMA Network Open, u promatranom razdoblju od dvije godine sustav je imao točnost od 92%.

Djelovanje sustava se temelji na otkrivanju sličnosti u podacima o funkciji mozga, prisutnosti određenih stilova života te rezultata testiranja kognitivnih sposobnosti.

Po riječima istraživača, jedna od mogućih primjena sustava je i poticanje rizičnih osoba na usvajanje životnih navika koje mogu smanjiti izglede za razvoj demencije.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.