Muško zdravlje

Koronavirus smanjuje broj spermija

Objavljeno 21.12.2021.

Yahoo News

Infekcija koronavirusom je u istraživanju objavljenom u stručnom časopisu Fertility and Sterility povezana sa smanjenjem brojnosti spermija.
Koronavirus smanjuje broj spermija
 

Uz to, analiza uzoraka prikupljenih od 120 muškaraca ukazuje na smanjenje pokretljivosti spermija kod sudionika istraživanja koji su bili zaraženi koronavirusom.

U roku od mjesec dana nakon završetka simptomatske infekcije, brojnost spermija je bila smanjena kod 37% ispitanika, a pokretljivost spermija je bila smanjena kod njih 60%.

Još mjesec dana kasnije situacija se normalizirala tek kod dijela muškaraca.

Sudionici istraživanja su bili prosječne dobi 35 godina, a težina infekcije nije bila u korelaciji s posljedicama na brojnost i pokretljivost spermija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.