Ostalo

HLJK o brzom antigenskom testiranju

Objavljeno 13.01.2022.

Hrvatska ljekarnička komora

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) je objavila kako ljekarne nisu obuhvaćene novom odlukom o provedbi brzog antigenskog testiranja na covid-19 u dijagnostičke svrhe jer ne mogu zaprimiti i informatički obraditi uputnicu obiteljskog liječnika te je fakturirati HZZO-u.
HLJK o brzom antigenskom testiranju
 

Ljekarne i dalje mogu provoditi testiranja na covid-19 zaposlenih u državnim i javnim službama te lokalnoj upravi i samoupravi, koji nisu cijepljeni ili nemaju dokaz o preboljenju bolesti.

Ove osobe te one kojima je iz drugih razloga potrebna covid potvrda, primjerice za sudjelovanje na javnim događanjima ili privatnim okupljanjima, i dalje se mogu testirati brzim antigenskim testom u više stotina ljekarni u Hrvatskoj koje su omogućile provedbu ove usluge.

Uslugu testiranja u ljekarnama ne plaća HZZO, a osobe kojima je brzim antigenskim testiranjem u ljekarni utvrđen pozitivan nalaz trebaju se, uz provođenje mjera izolacije, javiti svojem izabranom liječniku radi evidencije i daljnjeg postupanja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.