Ostalo

Depresija za veću podložnost dezinformacijama

Objavljeno 25.01.2022.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD na Massachusetts General Hospital sugerira kako osobe s depresijom češće vjeruju dezinformacijama o cjepivima protiv koronavirusa.
Depresija za veću podložnost dezinformacijama
 

Znanstvenici pojašnjavaju kako osobe s depresijom često imaju drugačiji pogled na svijet te ga u velikom broju slučajeva smatraju mračnim i opasnim.

To povećava podložnost teorijama zavjere i dezinformacijama o cjepivima, pišu istraživači u stručnom časopisu JAMA Network Open.

Novi nalazi su prikupljeni od 15400 ispitanika, a osobe s depresijom su imale prosječno 2,2 puta veći rizik da će vjerovati u barem jednu lažnu tvrdnju o cjepivima.

Ovi su ispitanici imali i 2,7 puta veće izglede da će izbjegavati cijepljenje.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.