Treća dob

Potvrda važnosti tjelovježbe u starijoj dobi

Objavljeno 14.03.2022.

HealthDay

Već i umjerena tjelovježba u starijoj životnoj dobi ima pozitivan utjecaj na zadržavanje kognitivnih sposobnosti, objavili su američki znanstvenici s University of Georgia.
Potvrda važnosti tjelovježbe u starijoj dobi
 

Njihovi nalazi su rezultat praćenja 51 ispitanika koji su na početku promatranog razdoblja podvrgnuti testovima kognitivnih sposobnosti i snimanju magnetnom rezonancom.

Kako piše stručni časopis Sport Sciences for Health, ispitanici koji su bili tjelesno aktivniji su imali u prosjeku bolje rezultate na testiranjima.

Uz to, njihove snimke dobivene uređajem za magnetnu rezonancu su pokazivale kvalitetnije funkcioniranje mozga.

Znanstvenici dodaju kako je tjelovježba bila povezana s poboljšanjima ovih parametara kod osoba koje su ranije bile tjelesno neaktivne.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.