Mladi

Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja u Zagrebu

Objavljeno 06.04.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta (ŠNZ) u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti protiv humanog papiloma virusa (HPV) svake srijede od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravlja, Rockefellerova 4.
Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja u Zagrebu
 

Cijepi se devetvalentnim cijepivom.

Cijepljenje protiv HPV-a je preporučljivo djevojčicama i djevojkama, dječacima i mladićima u osmom razredu osnovne škole te mladima do 25 godina starosti radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Također, cijepljenje odraslih i djece u dobi od 5 i više godina protiv COVID-19 bez naručivanja i najave i nadalje će se provoditi istovremeno svake srijede od 16 do 20 sati u ŠNZ-u, Rockefellerova 4 u Zagrebu.

Za cijepljenje protiv COVID-19 bit će dostupna sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj, uključujući proteinsko cjepivo.

Svi zainteresirani mogu se savjetovati s liječnikom specijalistom epidemiologije o cijepljenju protiv HPV-a i o cijepljenju protiv COVID-19.

U srijedu, 6. travnja 2022. povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja građanima će se u suradnji HZJZ-a i ŠNZ-a s Hrvatskom udrugom za borbu protiv HIV- a i virusnih hepatitisa (HUHIV) besplatno dijeliti edukativno informativni letci i brošure o prevenciji HPV-a i spolnom zdravlju i gdje će se zainteresirani moći savjetovati sa stručnjacima, a mladi educirati o odgovornom spolnom ponašanju i očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Aktivnosti cijepljenja mladih protiv HPV-a podržava i promotivno-preventivni programa "Zdravo sveučilište" Sveučilišta u Zagrebu, Odbor za zdravstvenu zaštitu.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja glazbenik Anto Gelo održat će koncert popularne glazbe.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.