Treća dob

ECDC i EMA o 4. dozi cjepiva protiv koronavirusa

Objavljeno 07.04.2022.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti

Zdravstvene agencije EU su priopćile kako nema dokaza koji bi poduprli korištenje 4. doze covid cjepiva utemeljenog na RNK tehnologiji u općoj populaciji.
ECDC i EMA o 4. dozi cjepiva protiv koronavirusa
 

ECDC i EMA preporučuju tzv. drugu booster dozu za osobe starije od 80 godina.

U EU nisu provedena istraživanja koja bi pružila jasne dokaze kako zaštita od cjepiva protiv teškog oblika bolesti značajno slabi kod osoba u dobi od 60 do 79 godina s normalnim imunosnim sustavom.

Iz agencija naglašavaju kako će u slučaju promjene epidemiološke situacije biti potrebno razmotriti primjenu četvrte doze za osobe starije od 60 godina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.