Ostalo

Međunarodni dan medicinskih sestara 12.5.

Objavljeno 12.05.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Na dan 12. svibnja globalno se obilježava Međunarodni dan sestrinstva - medicinskih sestara/medicinskih tehničara.
Međunarodni dan medicinskih sestara 12.5.
 

Dan obilježavanja odabran je zbog datuma rođenja i sjećanja na Florence Nightingale (1820-1910), utemeljiteljicu modernog sestrinstva.

Obilježavanje ovog dana organizira još od 1974. godine Međunarodno vijeće medicinskih sestara (International Council of Nurses), asocijacija koja ove godine slavi 120. godišnjicu, a okuplja više od 130 nacionalnih udruga među kojima je i Hrvatska udruga medicinskih sestara.

Slogan obilježavanja i ove godine ima isti početni dio (medicinske sestre - glas koji vodi), uz nastavak i osnovnu temu: ulaganje u sestrinstvo i poštivanje prava u ostvarivanju zdravlja za sve.

Želja je time usmjeriti pažnju prema potrebi da se zaštiti, pruži podrška i naglasi važnost investiranja u sestrinsku profesiju, što bi ojačalo i zdravstvene sustave u cjelini.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.