Ostalo

Nova studija o učinku kave

Objavljeno 01.06.2022.

HealthDay

Stručni časopis Annals of Internal Medicine je objavio nalaze istraživanja provedenog uz sudjelovanje gotovo pola milijuna ispitanika koji povezuju redovitu konzumaciju kave sa smanjenjem rizika za preuranjenu smrt.
Nova studija o učinku kave
 

Osobe koje dnevno konzumiraju bilo koju količinu nezašećerene kave su tijekom promatranog sedmogodišnjeg razdoblja imale 16-21% manji rizik za smrt u odnosu na osobe koje uopće ne piju kavu.

Smanjenje rizika za smrt je zabilježeno i kod osoba koje su sklonije dodavanju umjerene količine šećera u kavu, pišu kineski istraživači sa sveučilišta u Guangzhou.

Sudionici istraživanja su u prosjeku dodavali oko jedne žličice šećera u kavu, što čini oko 16 dodatnih kalorija.

Znanstvenici naglašavaju kako mnoge inačice kave dostupne u velikim lancima mogu sadržavati stotine dodatnih kalorija iz šećera i masti.

Najizraženije smanjenje rizika s odnosilo na bolesti srca i rak.

Poznato je kako kava sadrži niz hranjivih tvari i protuupalnih spojeva s pozitivnim učinkom na zdravlje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.