Ostalo

Korak prema izgradnji novog KBC-a u Osijeku

Objavljeno 04.06.2022.

KBC Osijek

U prostorijama Osječko-baranjske županije je u petak široj javnosti predstavljen projekt "Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek".
Korak prema izgradnji novog KBC-a u Osijeku
 

U sklopu projekta provodi se priprema projektno-tehničke dokumentacije i studijske dokumentacije potrebne za strateški projekt izgradnje i opremanja slobodno stajaće zgrade novog KBC-a Osijek.

Navedeno predstavlja značajnu investiciju u zdravstvo na području istočne Hrvatske kojom će se osigurati podizanje kvalitete zdravstvene usluge stanovništvu.

U skladu sa standardima zdravstvene zaštite, izgradnja nove zgrade omogućit će poboljšanje usluge i provođenje mjera za unaprjeđivanje zdravlja i sprječavanje bolesti, liječenje i rehabilitaciju uz specijalizirani pristup u specijalističko-konzilijarnoj i bolničkoj zdravstvenoj zaštiti.

Izrada studije izvedivosti rezultirala je idejnim rješenjem koje su predstavili međunarodni stručnjaci s iskustvom u projektiranju zdravstvenih građevina.

Prezentirani arhitektonski program, konceptualni dizajn i prijedlog potrebne osnova su za sljedeći korak - izradu idejnog i glavnog projekta uz ishođenje građevinske dozvole za koje je postupak javne nabave u tijeku.

Izgradnjom i opremanjem nove zgrade KBC-a Osijek stvoriti će se preduvjeti za zbrinjavanje pacijenata s područja Osječko-baranjske i županija istočnog dijela Hrvatske.

Bit će osigurani potrebni infrastrukturni preduvjeti, uključujući i specijaliziranu opremu, za provedbu standardiziranih i propisanih radnih procesa te zbrinjavanje pacijenata.

Za izradu dokumentacije, potrebne za izgradnju i opremanje novoga KBC-a osigurano je 35,2 milijuna kuna, od čega 30 milijuna kuna sredstvima EU fondova.

Novi KBC će se graditi u Gackoj ulici u Osijeku, a ukupna površina KBC-a s pratećim objektima bit će 149 tisuća kvadratnih metara.

Iako je prva procjena vrijednosti izgradnje novoga KBC-a iznosila dvije milijarde kuna, vrijednost će u konačnici vjerojatno biti veća od tri milijarde kuna.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.