Ostalo

Evidentirano 780 slučajeva majmunskih boginja u 27 zemalja

Objavljeno 06.06.2022.

Yahoo News

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pokazuju kako je laboratorijski potvrđeno 780 slučajeva majmunskih boginja u 27 zemalja u kojima ta bolest nije endemska.
Evidentirano 780 slučajeva majmunskih boginja u 27 zemalja
 

Stručnjaci WHO-a vjeruju kako je ovaj broj veći zbog ograničene dostupnosti epidemioloških informacija.

Prijavljen je mali broj hospitalizacija, a pacijenti se smještaju u izolaciju.

Zemlje u kojima bolest nije endemska, a prijavile su najviše slučajeva jesu Velika Britanija (207), Španjolska (156), Portugal (138), Kanada (58) i Njemačka (57).

Sadašnji rizik za ljudsko zdravlje i za širu javnost je relativno malen, no rizik za javno zdravlje bi se mogao povećati ako se virus udomaći u neendemskim zemljama kao raširen ljudski patogeni agens.

U neendemskim zemljama nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, za razliku od endemskih (Kameruna, Srednjoafričke Republike, Republike Konga, Demokratske Republike Konga, Liberije, Nigerije, Sijera Leonea, Gabona, Bjelokosne Obale i Gane).

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.