Ostalo

Najava specijalizacije iz medicinske genetike

Objavljeno 14.06.2022.

Hrvatsko društvo za humanu genetiku

Hrvatska će uskoro dobiti program specijalizacije iz medicinske genetike, najavljeno je iz Hrvatskog društva za humanu genetiku.
Najava specijalizacije iz medicinske genetike
 

Za novu specijalizaciju je zainteresirano oko 15 doktora medicine.

Specijalizacija će trajati pet godina, uz nekoliko mjeseci usavršavanja u inozemstvu.

Procjenjuje se da danas od rijetkih bolesti u EU boluje oko 30 milijuna ljudi, a među njima su 50% djeca za čiju su dijagnostiku i liječenje neophodni klinički (medicinski) genetičari.

Osim rijetkih bolesti, medicinska genetika ukorijenjena je i u klinički pristup u pedijatriji, neurologiji, ortopediji, prenatalnoj medicini i onkologiji koje dijagnozu i ciljanu terapiju zahtijevaju ekspertizu medicinskog genetičara.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.