Ostalo

Raširenost nasilja nad djecom

Objavljeno 17.06.2022.

Pravobranitelj za djecu

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević je upozorila kako je svako četvrto dijete, a putem tehnologija čak i svako treće žrtva nekog oblika nasilja.
Raširenost nasilja nad djecom
 

Zbog toga smatra nužnim provođenje preventivnih aktivnosti među djecom.

Naglasila je kako preventivne aktivnosti za djecu i među djecom trebaju biti sustavne, organizirane i dostupne za svu djecu jer ona trebaju shvatiti da nasilje nije prihvatljivi oblik ponašanja.

Odrasli trebaju shvatiti kako nasilje djece ne nastaje preko noći te da je svako djetetovo nasilje određeni poziv upomoć.

Kao prioritet je navela da se društvo više posveti mentalnom zdravlju djece, jer su recentna istraživanja pokazala da neka djeca nisu dobro, da su pandemija i okolnosti unatrag dvije godine ostavile tragove na pojedinoj djeci kojoj je potrebna pomoć i podrška.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.