Ostalo

"Nisi sama - ideš s nama": Najava reduciranja usluge

Objavljeno 18.06.2022.

Nismo same

Usluga besplatnog taksi prijevoza "Nisi sama - ideš s nama" će se zbog nedostatka sredstava od 27. lipnja moći koristiti samo za odlazak na kemoterapije i imunoterapije, a ne i zračenje, i to samo za žene koje kreću s neke zagrebačke adrese.
"Nisi sama - ideš s nama": Najava reduciranja usluge
 

Iz udruge "Nismo same" dodaju kako je uslugom dosad pružena pomoć brojnim onkološkim pacijenticama na njihovu putu prema izlječenju - zahvaljujući donacijama platili su 1,199.121,01 kuna taksi računa za 19.389 vožnji i 567 žena.

Manje od pola ih je iz Zagreba, a ostale su iz Velike Gorice, Samobora, Zaprešića, Sesveta, Ivanje Reke i drugih okolnih mjesta, što značajno poskupljuje mjesečne troškove - po jednoj ženi znaju preći 10.000 kuna.

Tom velikom broju žena sada će usluga biti dostupna od točke u Zagrebu do koje će doći u svom aranžmanu.

Troškove taksi prijevoza na kemoterapiju u razvijenijim društvima preuzima država.

Kako bi se ženama i dalje omogućio dostojanstven odlazak na terapije, sad i udruga treba pomoć.

Naime, donacije prikupljene u posljednje dvije humanitarne akcije ne pokrivaju troškove projekta, koji su s obzirom na gospodarsku situaciju iz mjeseca u mjesec sve veći.

Udruga je dosad platila i oko 400.000 kuna za izradu majica, torbi i ostalih predmeta, koje za vrijeme trajanja humanitarne akcije poklanjaju donatorima.

Ukupni trošak projekta je veći od 1,5 milijuna kuna.

Do 29. srpnja traje 11. humanitarna akcija u kojoj je do sada prikupljeno 12.188,25 kuna, što jedva pokriva četvrtinu trenutačnog mjesečnog troška.

Stoga pozivaju sve koji mogu, osobito tvrtke, da ih podrže ili kupnjom proizvoda https://nismosame.com/nasi-proizvodi/ ili uplatom donacije na humanitarni račun IBAN: HR2624020061500119595 (poziv na broj HR00 ili HR99).

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.