Ostalo

Studija povezuje gledanje televizije i rizik za srčane bolesti

Objavljeno 20.06.2022.

Yahoo News

Britanski znanstvenici s University of Cambridge su u stručnom časopisu BMC Medicine objavili kako bi se 11% slučajeva koronarnih bolesti srca moglo spriječiti kada bi ljudi pred televizorom provodili manje od sat vremena dnevno.
Studija povezuje gledanje televizije i rizik za srčane bolesti
 

Osobama koje ipak preferiraju gledanje televizije u dužem razdoblju istraživači preporučuju redovito povremeno ustajanje i kretanje.

Uz to, savjetuju izbjegavanje konzumiranje visoko kalorične hrane za vrijeme gledanja televizije.

Novi nalazi se temelje na analizi podatka prikupljenih tijekom 13 godina od 373026 osoba.

Znanstvenici su pri izračunu rizika u obzir uzeli i genetske predispozicije za razvoj bolesti srca.

Kod osoba koje dnevno pred televizorom provode manje od sat vremena je uočen 16% manji rizik od razvoja koronarne bolesti u odnosu na one koji TV gledaju 4 sata dnevno, bez obzira na genetski rizik.

Osobe koje su TV gledale 2-3 sata dnevno su imale 6% manji rizik od koronarnih bolesti u odnosu na one koji su TV gledale 4 sata dnevno.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.