Ostalo

Ministarstvo o radu obiteljskih liječnika na hitnoj

Objavljeno 29.06.2022.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je povodom medijskih napisa o radu obiteljskih liječnika na hitnoj pomoći i bolničkom hitnom prijamu objavilo kako se takav rad predlaže samo u iznimnim slučajevima.
Ministarstvo o radu obiteljskih liječnika na hitnoj
 

Planirana odredba se odnosi samo na iznimne slučajeve u izvanbolničkoj medicinskoj službi s ciljem sprečavanja neželjenih događaja, koji su se već događali u prošlosti.

U Ministarstvu zdravstva smatraju kako je riječ o utemeljenom prijedlogu kojeg je moguće provesti, što dokazuje primjer sporazuma između Istarskih domova zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, koja je odlučila dodatno povezati domove zdravlja s hitnom službom.

Hitna medicinska služba iznimno rijetko poziva nekoga iz primarne, ali u Istarskim domovima zdravlja smatraju kako je to važan faktor sigurnosti.

Prijedlogom se ujedno omogućuje Domovima zdravlja da angažiraju administratore, što će u određenoj mjeri rasteretiti liječnike opće medicine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.