Ostalo

Novosti iz HZZO-a

Objavljeno 30.06.2022.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) je donijelo odluke o snižavanju cijena 513 lijekova, uvrštavanju novih pomagala na liste pomagala te snižavanju cijene PCR testa.
Novosti iz HZZO-a
 

Nakon provedenog postupak godišnjeg usklađivanja, cijena je snižena za 391 lijek s osnovne liste, te za 122 lijeka s dopunske liste.

Na osnovnu listu uvršteno je 8 lijekova koji su se do sada nalazili na dopunskoj listi, a za 114 lijekova je na dopunskoj listi smanjen iznos doplate za osigurane osobe.

U redovnoj proceduri su na liste lijekova HZZO-a stavljene nove generičke i kliničke paralele te novi oblici već postojećih lijekova na listi.

Na osnovnu listu ortopedskih i drugih pomagala stavljeno je jedno istovrsno pomagalo iz skupine ortoza za nožni zglob i stopalo.

Na dodatnu listu su stavljena tri nova pomagala s višom razinom cijene u odnosu na pomagala s osnovne liste, a to su stopalo od ugljičnih vlakana (za visoko aktivne), jednoosovinsko koljeno - hidraulično i višeosovinsko koljeno - hidraulično.

S obzirom na nove okolnosti na tržištu, veću dostupnost i povoljnije cijene reagensa utvrđena je niža cijena za provođenje dijagnostičkog postupka PCR testiranja na bolest covid-19.

Nova cijena koju će HZZO plaćati svojim ugovornim ustanovama za PCR testiranje na covid-19 je 276,56 kuna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.